HYVÄT KUVAT KEVÄT 2022

Tervehdys Hyvät Kuvat -johtokunnan puolesta!

Valoa pimeän keskellä tarjoaa keväisen auringon lisäksi myös Kino Kuvakukon elokuvaprojektori, jonka loistetta pääsee katselemaan erittäinkin helposti, nimittäin liittymällä sangen mainioon Hyvät Kuvat -elokuvakerhoon. Salaseuramme jäsenyyden ja koko kauden kattavan elokuvakortin saat hintaan 25 euroa (opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 20 e).

Kauden avaavat 1600-luvun ja start-up-maailman riemukkaasti yhdistävä Peruna, ja vielä syvemmälle historiaan sukeltava, Dev Patelin tähdittämä The Green Knight. Näiden jälkeen valkokankaalla nähdään Anthony Hopkins ja dementian keskiöön nostava Isä.

Aasialaista elokuvaa edustaa komeasti kiinalainen Better days, jota seuraa taattua laatua Wes Andersonin ystäville, eli The French Dispatch. Vapun juhlinnan jälkeen, aivan kesän kynnyksellä näytämme vielä Persian oppitunnit, joka kertoo tositapahtumiin pohjautuvan selviytymistarinan keskitysleiriltä. 

Nicholas Cagesta voidaan olla montaa mieltä, mutta tähdet ovat kohdallaan kauden päättävässä Pig:ssä. Elokuva tutkii ihmisyyttä, yksinäisyyttä ja menetystä tehden siitä yhden viime vuoden sydämellisimmistä ja surullisimmista elokuvista, josta kuitenkin nousee esiin myös melankolista kauneutta.

Huomioithan oman ja muiden terveyden tulemalla näytöksiin vain terveenä, noudattaen voimassa olevia ohjeistuksia turvavälien ja maskin käytön suhteen.

Nähdään elokuvissa, siellä on hyvä olla.

Ystävällisin terveisin,

Hyvät Kuvat -johtokunta